lunes, 8 de febrero de 2010

Bacallà a la mel amb ceba confitada


Vaig comprar divendres, al mercat, dos talls de bacallà, sense espines. Al arribar a casa vaig cometre l’error de dessalar-lo aquell mateix dia perquè jo volia fer la recepta del bacallà pel dia 14 de febrer. I d’aqueta manera ho he hagut de fer als tres dies després de canviar-lo d’aigua.
Avui he fet la recepta del bacallà i ens ha agradat moltísim, tot i que el bacallà no és sant de la nostre devoció.
He après una nova forma de fer la ceba i penso que ho faré moltes vegades més.
Us passo aquesta recepta, que la he tret del llibre que regalaven als mercats de Barcelona l’any passat: “Del mercat a la taula”.
Bacallà a la mel amb ceba confitada
Ingredients:
• 4 talls de bacallà dessalat
• 4 o 5 cebes mitjanes
• 1 cullerada sopera de mel
• Oli
Per la beixamel:
• 0’5 l de llet
• 25 g de farina
• Nou moscada
• 25 g oli

Elaboració:

Fregiu el bacallà enfarinat just perquè agafi color i el deixeu escórrer sobre paper absorbent. En una paella amb oli ofegueu la ceba tallada en juliana fins que quedi tova, afegiu-hi la mel i ho barregeu tot bé. Tot seguit, poseu la ceba emmelada en una safata apta per anar al forn, al damunt els trossos de bacallà, ho cobriu tot amb una beixamel clareta i ho fiqueu al forn a gratinar.
Per la beixamel:
Bullir la llet i afegir la nou moscada. Fer el "ru", és a dir, barrejar la farina, amb l'oli i la sal en una paella fins que aquests ingredients blanquegin. Una vegada el "ru" estigui fred i la llet calenta barrejar en el foc fins que espesseix un poc, després passar pel xinès.

Animar-vos a fer-la i espero que us agradi.

1 comentario:

Los sueños vuelan dijo...

jo ho vaig fer aquesta recepta per la nit de nadal i en va surtir con el teu o millor...jajaja